Thursday, December 1, 2016

Válka Youtuberů! Kdo nakonec zvítězí?


Youtube hýbe ve 21. století celým světem. Youtuběři se stávají váženými celebritami, jsou součástí high society, dostávají veškeré produkty zadarmo a jsou denním tématem většiny mladých lidí. Společně pořádají všemožné společné akce pro své posedlé fanoušky a neustále se spolu scházejí. Bohužel za touto bublinou se skrývá tvrdá realita. Mezi Youtubery totiž panuje nezkrotná nenávist. Jak skončí tato brutální bitva, která se zvrhla až na nejen nevinnou virtuální válku?


Každý běžný člověk, který dokáže zacházet s kamerou, foťákem nebo dokonce i mobilním telefonem se nyní může stát nyní Youtuberem. Stačí mu k tomu pouze základní znalost počítače a nějaký ten program na stříhání videa. Je to celkem snadné! Proto se také tento fenomén posledních pár let tolik rozrostl. Videa se dají točit o všem možném, na co si jen vzpomenete. Youtubery si můžeme rozdělit do několika kategorií – jsou zde klasické beauty bloggerky, gamingové kanály, dále kanály, které pouze čerpají z videí Youtuberů zahraničních a nezapomeňme také na kanály, o kterých nikdo vlastně nedokáže říct, jaká videa točí, protože jejich videa jsou vlastně o ničem.  A pak tady máme ale i kanály, které si říkají „reakční.“ Můžeme tomu rozumět tak, že si vlastně pustí video a natočí, jak se na něj dívají. A potom přijde oblíbený a pořádný dissing. Mezi takové reakční kanály můžeme rozhodně zařadit PeeetaaaTV nebo TVTwixx Dále jsou tu pak další dvě kategorie Youtuberů. Já jim říkám tradiční a New generation. K tradičním patří například PetraLovelyHair či GetTheLouk. Ti se do této podivné digitální války nezapojují. Naopak New generation touto válkou žije.
Youtube komunita již pár měsíců žije jednou velkou kauzou a jejím hlavním tématem je Carrie Kirsten, kterou jistě můžeme zařadit mezi nejvýraznější Youtube válečníky současné doby. Tato osmnáctiletá česká Youtuberka vyhlašuje válku všem svým bývalým kamarádkám a kamarádům. Před nedávnem totiž unikly na internet nahé fotky této mladé Youtuberky a náhle je vidět všude, kam se kouknete. Sama Carrie Kirsten samozřejmě popírá, že by fotky byly skutečné, bohužel ale kde je pravda, my můžeme pouze hádat. Po jejich uniknutí bylo však provokatérem Dannym z kanálu TVTwixx zveřejněno reakční video, ve kterém tuto Youtuberku hrubě urážel, obviňoval jí z podvodů, lhaní a nebál se ani výčtu ostatních Youtuberů, s kterými, dle jeho mínění, měla Carrie Kirsten sex. Ovšem reakce Carriíných fanoušků i Carrie netrvala vůbec dlouho. Youtuberka vydala další reakční video, ve kterém o Dannym řekla, že pouze trpí pocitem méněcennosti. V tu chvíli se do tohoto sporu vložil také již zmiňovaný PeeetaaaTV s jeho už tradičním „hejtem.“ Ku podivu ale ve videu podpořil Carrie a Dannyho nazval „klukem s rozbitým srdíčkem.“ Toto nařčení ale kanál TVTwixx nezvládl. Je vidět, že tato partička se toho vůbec nebojí a rozhodně se s Carrie mazlit nehodlá. V dalším videu totiž již Youtuberce tvrdě a vulgárně nadával a dokonce jí vyhrožoval přejetím. Má tato přestřelka
vůbec konec?

 
Carrie Kirsten je ale obecně na Youtube scéně slavná díky mnoho sporům s jinými Youtubery - například s její bývalou nejlepší kamarádkou Veronikou Spurnou, dřívější členkou 5Angles.  Carrie velmi často točí videa se svými „kamarádkami“ a v dalším videu už je pomlouvá a „hejtuje.“ Čím to je, že se Youtuberce Carrie všechna přátelství tak ošemetně rozpadnou skoro ještě dřív, než vůbec začnou?
Dívčí válka ovšem pokračuje! Dalším takovým zdárným příkladem je mladá youtuberka Anna Sulc, která také patřila mezi Carriiny kamarádky. Ve videu ji nařkla z parazitování na jiných a slavnějších Youtuberech. Tuto kauzu hned musel okomentovat další z řady reakčních kanálu Vláďa z Vladasvideo. Tyto „holčičí wars,“ jak je Vláďa sám nazývá, však neberou konce.
Ale i Youtube klučící wars vůbec nejsou k zahození. Tam je to možná ještě horší! Kluci si vůbec neberou servítky a hází špínu jeden na druhého a pak kdo se v tom má vyznat. Nikdo už neví, kdo je proti komu. Poslední dobou to však vypadá, že Youtubeři přešli na taktiku všichni proti všem.  A jejich fanoušky to stále baví. Jedna ze slavných bitev je například mezi Datlem a Petrem Krausem z kanálu PeetaaaTV. Tihle dva se totiž dissují permanentně. Vyšlo už tolik reakčních videí na reakční videa na reakční videa, že už se to nedá ani spočítat, a jenom Bůh ví, kde tento prostý spor vůbec začal.
Jeho začátek nejspíše můžeme najít ve videu, kde PeeetaaaTV označil Jenise – věrného přítele Datla – za nejhoršího Youtubera vůbec. Ku podivu se do reakce nepustil sám Jenise ale Datel. Ten poslal Krausovi soukromou zprávu s výhružkou, že bude vše řešit se svým právním zástupcem. PeeetaaaTV však nezaváhal a pověsil celou jejich konverzaci na svou Facebookou zeď. 

Dalším bodem Youtube války jsou psy. Zní to sice prazvláštně, ale je tomu opravdu tak. Nedávno proslavená přítelkyně Youtubera FattyPollowa Sára Holanová aka Fattynka je stejně ostřílená jako její partner. Ve svém novém videu se totiž dala do dissingu českých i zahraničních Youtuberů, kteří si pořídili psa. Dle ní si je totiž jenom koupili kvůli točení rádoby roztomilých videí, aby získali nějaký ty views. Vulgárně se do nich také proto, že většina těchto psů pochází právě z množíren a opravdu si nebrala servítky. Tomuto trendu podlehl například Datel, DenisTV a ani na slovenském Gogovi nenechala nit suchou!
Zkrátka na Youtube každý dissuje a hejtuje každého. Jednou jsou na videu BFF a v dalším videu  už spolu „neka.“ Nepřipomíná Vám to mateřskou školku?


Zdroje: Youtube

No comments:

Post a Comment