Friday, December 2, 2016

Poraď mi, kdo vyhraje, aneb sázení nemusí být vždy jen hazard

Sport je sledovaný fenomén lidmi na celé planetě. Tento trend a zájem nejefektivněji dokázaly využít loterijní společnosti, které kromě loterií, kde vše je ponecháno náhodě, postupně přidaly mezi svou nabídku také možnost tipnout si různé příležitosti, kterého mohou nastat při sportovním klání. Nabídka je tvořena určitým výpočtem pravděpodobnosti, který odráží reálnou šanci události, že nastane, a konstantou, která je uměle vytvořená sázkovými kancelářemi a zvyšuje tím jejich zisk. Během postupného rozvoje Internetu sázkové kanceláře reagovaly na tento trend a svou nabídku začaly zveřejňovat i na internetových serverech, kde se v dnešní době dá sázet živě i během utkání. Vsadit si takto na určité utkání je velmi jednoduché a vidina rychlého a snadného výdělku pobízí sportovní zájemce umístit svůj klad na danou událost a čekat na výsledek daného sportovního klání. Pravděpodobnost a kurzové nabídky jsou v první řadě vždy výhodné pro sázkové kanceláře, které ročně vykazují dlouhodobý zisk a je jen velmi malá skupina lidí, která si touto činností vydělává na své živobytí, z dlouhodobého hlediska je to téměř nemožné.

Na Internetu lze nalézt spoustu stránek, které se snaží radit lidem, pro kterou sázkovou příležitost se mají rozhodnout. Většinou jde o služby, které jsou zpoplatněné, stojí však za tím lidé, kteří také pouze tipují to, že daná sázková událost nastane. Pravděpodobnost a sázkový kurz je však vždy výhodný pro danou sázkovou kancelář. Žádný sázkový expert nemůže odhadnout na jistotu, že zápas určitým způsobem dopadne.

Druhou část stránek, na které na Internetu lze narazit, tvoří lidé zabývající se tzv. matched bettingem. Jedná se o sázkovou metodu, která využívá bonusů sázkových kanceláří, které jsou nabízeny uživatelům za jejich věrnost dané sázkové společnosti. V praxi to funguje tak, že uživatel vsadí určitý vklad u jedné sázkové kanceláře, protihodnotu vsadí u druhé a po připočtení bonusu je nehledě na výsledek utkání v kladné bilanci. Na vyhledávání takto výhodných sázek byl vytvořen software, který analyzuje nabídky sázkových kancelářích na Internetu.



Efekt produsage se uplatňuje v obou případech. Obsah takových stránek vytváří sami uživatelé, kteří dané problematice na úrovni sportu a sázkových kanceláří musí rozumět a zajímat se o ni v takové míře, aby své služby mohly nabízet dalším uživatelům. Zároveň musí svou nabídku neustále aktualizovat a udržovat aktivní, protože sportovní příležitosti se mění každým dnem a také nabídky sázkových kancelářích, které kurzy vytvářejí na základě mnoha nestabilních faktorů.

První typ stránek je však stále výhodný i pro samotné sázkové kanceláře, a proto na svých stránkách otevírají fóra pro fanoušky, kteří vytvářejí vlastní analýzy a tikety, kterými se můžou ostatní uživatelé inspirovat a použít je, podílí se tedy na kontentu daného serveru. Zároveň oficiální tipy a rady vytvářejí sami sázkové kanceláře, které tím podněcují uživatele k sázení. Umožňují dokonce uživatelům vkládat své komentáře k právě probíhajícím zápasů, takže fanoušci mají bezprostřední možnost reagovat na vývoj daného zápasu a přitom se podporovat a prožívat událost spolu. Na základě těchto faktorů může vznikat také kolektivní inteligence, neboť s vytvořením analýzy, která je od více kladně hodnocených uživatelů, vzniká větší pravděpodobnosti, že se jí někdo další inspiruje.

Sport a možnost rychlého vydělání peněz je významný fenomén, který má vliv na lidské životy, ať už z hlediska interaktivního, tvůrčího nebo ekonomického. Vytvářet takový obsah a stát se jeho součástí je pro fanoušky sportu jednoduché. Stačí mít krediní kartu, nabitý účet a ať se uživatel inspiruje jakýmkoliv stylem hraní, důležité je udržovat zdravý úsudek a sázení zcela nepropadnout.

No comments:

Post a Comment