Friday, December 2, 2016

Internetové Vánoce


Však to znáte. Od září na nás v regálech hypermarketů mrkají čokoládové postavičky, na facebooku se většina přátel chlubí vlastnoručně vyrobenou výzdobou, zatímco ještě dopíjíte letní drinky a nejméně jednou týdně uslyšíme, jaké super nápady na dárky mají lidé kolem nás.  Neplašíme, dokud se na telefonu nerozsvítí datum 1.12.. A pak nás zachraňuje internet. Tři čtvrtiny z nás totiž nakoupí dárky právě tam. Trend se stále zvyšuje a tak se pokusme využít co nejvíce předností nákupu po internetu.


O Vánocích více než kdy jindy využíváme hned několika příkladů kolektivní inteligence. Měli bychom se ji naučit využívat v náš prospěch. Velké eshopy a slevové portály spouští poradenský servis. Dle statistik z minulých let, vyplněných dotazníků od zákazníků a nejvyhledávanějších produktů Vám doporučí, co nakoupit rodičům, prarodičům a případně kolegům. Vytipují dárky podle pohlaví, věku, lokality i dle finančních možností. 


Po vybrání dárku ale strasti nekončí. Budete kupovat rodičům varnou konvici? Super, ale jakou vybrat? I s tím nám internet poradí. Najít si správné recenze je pak nejdůležitější krok nákupu. Kromě konkrétního zboží je třeba přečíst recenze i na daný eshop, nízká cena není vždy všechno. Pozor si dávejte i na dopravné a balné, konečná cena se může navýšit i o několik set korun. Největší český nákupní srovnávač heureka.cz nabízí nejenom ověřené recenze a porovnání cen, ale i seznam obchodů Vám nejbližších. Uživateli, který přes portál heureka nakoupil, přijde kromě objednávkového emailu i hodnocení. Pokud ho z daného odkazu přímo vyplní, recenze se objeví jako ověřená.



Kontrolujte i datum doručení balíku. Většina eshopů slibuje dodání do Vánoc při objednání do 18.12. Jeden z rozhodujících faktorů je i přístup eshopu k reklamacím. Některé z nich v období Vánočních svátků nabízejí prodloužené lhůty pro případné vrácení.

Po doručení balíku myslete i na ostatní a využijte možnost hodnocení produktů.  Ušetří nám to všem práci zase příští rok :) 

Zdroje:

https://www.slevomat.cz/darky
http://finparada.cz/4016-Stale-vice-Cechu-nakupuje-na-internetu-Letosni-Vanoce-nebudou-vyjimkou.aspx
http://vanoce.zive.cz/
http://www.heureka.cz/

No comments:

Post a Comment